Om mig

Som glasdesigner och keramiker har jag drivit min egen firma sedan år 2006. Vissa perioder på fulltid och andra som deltid.

Som designer har jag fått producerat produkter hos företaget Sagaform, ett flertal ljuslyktor i färgat glas. Jag har också samarbetat LampGustav, Mio och Bergdalahyttan.

Min keramikproduktion tillverkar jag själv i min ateljé, i källaren, där jag också bor. Jag jobbar gärna med gjutlera men provar även andra keramiska tekniker. Mitt arbetssätt kan vara att hitta på nya tekniker som jag därefter utgår ifrån i min designprocess. Mina keramiska smycken är en sådan idé, där jag har använt mig av olika tekniker från glastillverkning och tillämpat dem på ett nytt sätt. Jag är utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn, Master of fine arts, på linjen keramik och glas samt Österlenskolan, Grebbestads folkhögskola och Grimslövs folkögskola.

Mitt liv tog en ny riktning 2019, då jag valde att komplettera min befintliga utbildning, med pedagogik. Nu har jag fått verktygen att kunna lära ut. Tiden på universitetet var väldigt lärorikt och jag fick nya kontakter med andra som arbetar inom det kreativa fältet. Utbildningen kulturskolepedagog är en ny pedagogisk utbildning som riktar sig till elever med en tidigare genomförd högskoleexamen i ett konstnärligt ämne. Jag studerade bild och form på Göteborgs universitet, 90 hp. Nu är jag färdig sedan mitten av januari 2021 som den första kullen med just den här examen.